Globális imahét 2021, ötödik nap

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül”. De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akiről nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: „Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!” (Rómaiakhoz írt levél 10:11-15)

Igei gondolatok:

Isten igéje azt tanítja nekünk, hogy az evangélium univerzális. Azt mondja, hogy nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Úr mindenki felett, és ugyanolyan gazdagon áld meg mindenkit. Mindenki, aki hisz benne, üdvözül. Róma 10:11-13. Ezen felül, azt is követeli, hogy az Evangéliumot a Föld minden szegletében hirdetni kell. Ehhez azonban szükséges az, hogy legyenek küldöttek. Valakinek el kell mennie az igét hirdetni ahhoz, hogy az emberek meghallják Isten hangját és higgyenek. De hogyan hirdethetik az igét ezek a küldöttek, ha nem mennek el? Minden
egyes gyülekezetnek szükséges a támogatása, hogy fejlesszék és kiküldjék azokat az embereket, akik érzik Isten elhívását arra, hogy igét hirdessenek és Krisztus szerint tanítványokat toborozzanak a nemzetekben. A Róma 10:15-tel zárva ezt a szakaszt: Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik! Más szóval, az Evangéliumot nem csak arra kaptuk, hogy ismerjük, hanem hogy higgyük és engedelmeskedjünk neki.

Imakérések:

  • Isten ébressze fel a vágyat továbbra is olyan emberekben, akik fel vannak készülve az Ő szolgálatára.
  • Hívjon el fiatalokat a szolgálatra, hogy használják az ajándékaikat és tudásukat.
  • Végezze a nemzeteinkben a helyreállítás munkálatát a természeti katasztrófák és politikai krízisek közepette.
  • Biztosítson továbbra is állást az Ő embereinek, hogy tudják támogatni az Ő küldetésének szükségeit.

Dicsőítések:

  • A gazdasági visszaesés ellenére, a régió 82.53%-kal többet tudott küldeni a Világevangelizációs Alapra és egyéb különleges missziós felajánlásokra az előző évhez képest.
  • A fiatalok az átformálás ügynökei voltak minden szolgálatban és hordozták Jézus Krisztus erőteljes üzenetét.

Hálaadó történet:

A globális missziókat a közép-amerikai régióban a gyermekek, fiatalok és felnőttek mobilizációja jellemzik missziós utak során az országaik között. A világjárvány alatt ezeket a tevékenységeket sajnos fel kellett függeszteni. A misszionáriusok képzése online térbe költözött. Nemrégiben 86 ember végzett a Vezetés Iskolájában missziós fókusszal! Mostanra sokan a végzettek közül tanárokként és trénerekként dolgoznak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük