Globális imahét 2021, hatodik nap

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül”. De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akiről nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: „Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!” (Rómaiakhoz írt levél 10:11-15)

Igei gondolatok:

Milyen nagy öröm eljutni a 13. versig, és felfedezni ezt a fontos igazságot: az üdvösség egyetemes jellegét. „Aki” azt mondja nekünk, hogy a zsidóknak és a pogányoknak is Jézus Krisztusra van szükségük az üdvösségükhöz. Bár van a kettő között különbségek, de az a közös, hogy messze vannak Istentől és szükségük van Jézusra. Az egyetlen követelmény, hogy higgyünk, és ez lebontja az összes akadályt a zsidók és az amerikai pogányok között valamint az európai, afrikai és ázsiai nép között. A földön minden ember számára elérhető az üdvösség, ha Jézus nevét hívják.

Imakérések:

  • Imádkozzunk új egyházak létrehozásáért olyan területeken, amelyek még nem szerveztek egyházakat, különösen Cochabamba városaiban, La Paz, Chaco, Barranquilla, Ciudad Ojeda, Puerto Ordaz, La Merced (Chanchamayo) és Huancavelica.
  • Imádkozzunk az awajúni közösségek egyházaiért, a perui dzsungelben, amelynek földrajzi elhelyezkedése miatt a járvány idején nehéz segélyt küldeni
  • Imádkozzunk a chilei vezetőkért és lelkészekért, akik fenntartják személyes kapcsolatot az egyházaik tagjaival, hogy segítsenek nekik még akkor is, mikor a templomuk zárva van.
  • Imádkozzunk, hogy a brazíliai egyház vezetősége töltve legyen a Szentlélekkel, hogy kreatívak és hatékonyak legyenek ezekben az „új normális” napokban.
  • Imádkozzunk az országos vezetésért és a lelkészekért Paraguayban, az új egyházakért és az új misszionárius családok érkezéséért.

Hálaadások:

  • Köszönjük Istennek, hogy az egyházak együttérzést mutattak és evangelizáltak a világjárvány közepette is.
  • Dicsérjük Istent a gyülekezet tartós növekedése miatt Uruguayban. Az új generáció válaszát kérjük Isten hívására.

Hálaadó történet:

Az ecuadori Cuenca városában, a világjárvány közepette Mario Chuiza lelkész kidolgozott egy tervet, hogy megossza azokat a forrásokat, amelyeket felhalmozott magának a karantén idejére. Öt ételkosárral kezdték, köztük volt egy Biblia is, és hamarosan más hívek is csatlakoztak hozzá. Ahogy teltek a napok, közszereplők is csatlakoztak, és amit Isten kevesebb, mint 100 dollárral kezdett, az megsokszorozta 7000 dollárra, amely 2000 család megáldására szolgált.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük