Globális imahét 2021, hetedik nap

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül”. De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akiről nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: „Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!” (Rómaiakhoz írt levél 10:11-15)

Igei gondolatok:

Ha arra kérnek minket, hogy írjunk körül valakit, akkor talán azt mondhatnánk, hogy Krisztus-szerű lelkület van benne. Vagy azt, hogy gyönyörű mosolya van, talán csodás humorérzéke. Akár a kezeit is körülírhatnánk, amiket arra használ, hogy gyülekezeteket építsen vagy ízletes ételeket készít, hogy megossza másokkal. A legtöbbünk valószínűleg nem beszélne a lábáról, de a Biblia azt mondja, hogy gyönyörű azoknak a lába, akik jó híreket hoznak. Nézz a lábaidra és gondolkozz el azon, hogy vajon Isten jó hírét viszik-e. Köszönöm, Istenem, a gyönyörű lábaimat, amiket arra
használok, hogy a Te jó híredet vigyem másoknak.

Imakérések:

  • Kérjük, hogy minden észak-amerikai Názáretis szenvedélyes legyen az elveszett emberek iránt a közösségeikben és világszerte.
  • Kérjük, hogy a laikusok, lelkészek és kerületi szuperintendensek innovatívak legyenek, bátorítva és inspirálva legyenek, amint vezetik és szolgálják a gyülekezeteiket és kerületeiket.
  • Kérjük, hogy a világjárvány miatt elvesztett állások visszaállításra kerüljenek.
  • Kérjük, hogy olyan gyülekezeteket plántáljanak, amelyek elérik azokat, akik nem részesei egyik gyülekezeti közösségnek sem még.
  • Kérjük, hogy minden gyülekezet azon munkálkodjon, hogy Krisztus szerinti tanítványokat képezzenek.

Hálaadás:

  • A gyülekezeteknek volt bölcsességük arra, hogy a technológia segítségével új területeket nyissanak meg a szolgálatra.
  • A gyülekezetek bátorítják és segítik azokat, akik krossz-kulturálisan érzik az elhívást a szolgálatra.
  • A názáretisek Észak-Amerikában emlékeztették az embereket a mindennapi imádságra.

Hálaadó történet:
Milyen ijesztő kihívás, hogy biztosítsuk a megfelelő forrásokat, miközben az egyházi rend megszakadt a járvány miatt. Ez történt Kelet-Tennessee kerületben, Joshua és Katie Haunnal, a globális misszionáriusokkal Bulgáriába készülve. A teljes személyes helyettesítési ütemterv képtelenségnek tűnt. Mely egyházak hívnák meg őket, hogy menjenek? Részt venne bárki? Megbetegednének, miközben megosztják a történetüket? A szolgáltatásokat megszervezték és emberek jöttek, hogy meghallgassák az elhívatásuk történetét. Még egy virtuális helyettes szolgáltatás is volt. És Isten gondoskodott róluk! A szükséges források összegyűltek és amint engedélyezték az utazást, Joshua, Katie, Jude és Kaitlyn a bulgáriai názáreti egyházban fognak szolgálni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük