Gyülekezeti alkalmakkal kapcsolatos változások a járványhelyzet miatt

A járványhelyzet rosszabbodásával, a gyülekezet egészségét védendő a vezetőség a következő szabályokat vezeti be:

  • További értesítésig a meghirdetett személyes találkozókat (felnőtt vasárnapi iskola, tanítványcsoport stb.) online (vagy telefonon keresztül) tartjuk meg, az őszi gyülekezeti kirándulást és a munkanapot pedig töröljük.
  • A templomba csak teljesen egészségesen jöjjön mindenki!
  • A gyülekezetbe megérkezéskor a kéz fertőtlenítése kötelező! (Ki van helyezve kézfertőtlenítő.)
  • Az istentisztelet előtt és után is kötelező az egész ingatlanban a szájat és orrot takaró maszk használata minden 12 évet betöltött embernek! (Egyszer-használatos maszkot tudunk biztosítani.)
  • A kápolnában tartsunk a családok között legalább másfél méteres távolságot!
  • Az istentiszteleten csak a szájat és orrot takaró maszkban szabad részt venni minden 12 év felettinek! Felmentést ez alól a szolgálók (lelkész, kántor stb.) kapnak a szolgálat (ének, igehirdetés stb.) idejére, mivel tőlük ilyenkor tartható az 5 méter távolság.

Mindezen szabályokat azért hoztuk, hogy mindenki biztonságosan tudjon részt venni a gyülekezet nyilvános istentiszteletein, és egészségesen tudjunk visszatérni az otthonainkba. Kérünk gyülekezeti tagjainkat, hogy a világban jó példával elöl járva vigyázzanak másokra!

„Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1:7) Ezt az ígéretet és bátorítást küldjük mindenkinek az előttünk álló nehezebb időszakra. Kívánjuk, hogy minden helyzetben erővel, szeretettel és józansággal tudjuk képviselni a gondoskodó Istent, és gyülekezetünk a gyógyulás helye legyen a járvány ideje alatt is!

A Gyülekezetvezetőség
Budapest, 2020. szeptember 11.

1 válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük