Globális imahét 2021, első nap

Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás így szól: „Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg.” Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert „aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül”. De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akiről nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: „Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!” (Rómaiakhoz írt levél 10:11-15)

Azt, hogy jó viszonyunk lehet Istennel, nem a mi munkánknak vagy státuszunknak köszönhető, hanem Isten munkájának. Úgy érhetjük el, hogy hiszünk Jézusban, mint a mi Urunkban és megmentőnkben. A Jézus
Krisztusban való hit az az ösvény, amit követnünk kell.

A különös fontosságú meghívás minden ember számára az az, hogy higgyenek Jézusban, a Messiásban. Hinnünk kell azt, hogy Jézusban itt és most lehetséges és elérhető a bűnök bocsánata és hogy Jézusnak megvan arra az ereje, hogy átformáljon és megtartson életeket attól függetlenül, hogy valakinek milyen életbeli körülményekkel kell szembenéznie az útján. Mindenki számára ugyanaz az út: hinni a Messiásban.

Azok, akik megtértek és bíznak Istenben, egy, az Úrhoz engedelmes életet élnek és elkötelezettek Isten világot megváltó missziójában. Minden hívőt arra küld el közel és távol az Úr, hogy megvallják hitüket Jézusban, a Messiásban.

Imádság: Istenünk, küldj el minket közelre és távolra, hogy a Te megváltó missziódban vehessünk részt. Hadd ismerjenek minket olyan emberekként, akik minden időben a Te nevedet hívják segítségül és megtapasztalják a megszabadítás minden formáját. Hadd lásson a világ bennünk, a gyülekezetben egy példát Isten átformáló erejére, amint továbbra is kitartóan keressük a bűnösök megtérését, és a teljes szentség megélését az életünkben a kegyelemben és a Krisztus szerinti tanítványságunk növekedése által.

Dr. Filimão Chambo, egyetemes szuperintendens

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük